ana sayfa     gezi notları     ipuçları     videolar     hakkımızda    

Uludağ
gezi notları    fotoğraflar    yol tarifi    harita    oteller    hava durumu   



Abant   
Adada   
Adalar   
Adatepe   
Adrasan   
Ağva   
Aix en Provence   
Akyaka   
Avignon   
Ayvalık   
Belgrad Ormanı   
Bergama   
Bergama (Pergamon)   
Bozcaada   
Cumalıkızık   
Çandarlı   
Çiğdem Yaylası   
Çubuk Gölü   
Dalyan   
Datça   
Davlumbaz   
Doğançay   
Dupnisa Mağarası   
Efteni Gölü (Melen)   
Eğirdir   
Ercivan   
Erikli   
Göynük   
Güver Uçurumu   
Güzeldere   
Harran   
İğneada   
İnönü Yaylası   
İznik   
Kanlıdivane   
Karacaören   
Kartepe   
Kastro   
Kazkıran   
Kefken   
Kıyıköy   
Kızkalesi (Korykos)   
Madenderesi   
Ménerbes   
Mor Mihail Kilisesi   
Mudurnu   
Öküzovası   
Polonezköy   
Safranbolu   
Salon de Provence   
Sapanca   
Sarıalan Yaylası   
Sardes / Sart   
Serindere   
Spil Dağı   
Sülüklügöl   
Şirince   
Taraklı   
Tirilye (Zeytinbağı)   
Uludağ   
Uzunköprü   
Yedigöller   
Zinciriye (Sultan İsa) Medresesi   


Mavi Bayraklı Plajlar 

Gezi notları

Uludağ, ülkemizin en çok rağbet gören kayak merkezidir. Bizim burada bahsedeceğimiz Uludağin Başka bir yüzü. Yaz mevsiminde Uludağ bambaşka güzellikler sunar.

Uludağ'da her zevke göre bir şey var; göller, şelaleler, dereiçi yürüyüş, dağcılık. Yok ben yürüyüşü sevmem doğa ile ilgim de sadece piknik mangal seviyesindedir diyorsanı da, hiçbir yerde yiyemiyeceğiniz etler sizi Uludağda bekliyor. Üstelik çadırdan 5 yıldızlı otele kadar her çeşit konaklama imkanı da var.
Uludağ'ın diğer bir sürprizi de rutubetsiz havalarda İstanbul'u görebilirsiniz. (Çoğunlukla Eylül ve Ekim aylarında)

Uludağ 2543 mt yüksekliğiyle Marmara bölgesinin en yükse dağıdır ve aslında büyük bir dağ silsilesidir. Buradaki belli başlı yerleri kısaca tanıyalım.

Sarıalan : Bura'nın Tefferüç semtinden kalkan teleferik buraya çıkıyor. Özel araçla giderken, Otellere gelmeden sola yol ayrılır.
Sarıalanda birçok kendin pişir kendin ye tarzında restoran var. Yaz kış açıklar. Uludağ'ın otlaklarında kekik, sahlep vb. otlarla beslenen koyunların etleri inanılmaz güzel. Her ne sebeple giderseniz gidin ama muhakkak bunların tadına bakmadan dönmeyin.
Sarıalan'dan Çobankaya mevkisine telesiyej kalkmakta. Ayrıca orman içinden bir yolla da Çobankaya'ya varabilirsiniz.

Oteller : Uldağa çıkarken düz giderseniz oteller varırsınız. Kışın kayak turizmi amacı ile kurulan bu otellerin bazıları yazın da açık oluyor. Oteller'de yazın çok fazla yapacak birşey yok ama bir günden fazla süren aktiviteler için iyi bir konaklama noktası. Hemen hemen merkezde kalıyor.
Oteller bölgesinde, Beden Terbiyesi tesislerinin arkasında kalan tepeye kısa bir yürüyüşle çıkıp çok güzel bir mazara görebilirsiniz. Buradan Kuşaklıkaya sırtını takip ederek biraz uzun ama rahat bir yürüyüşle, karşıda görünen keşişin evine kadar yürüyebilirsiniz.

Çobankaya : Genelde Bursa ve civarından gelen halkın çadır kurarak yazı geçirdiği bir konaklama merkezidir. Sarıalan'dan telesiyej ile veya Otellerden özel araçla ulaşılabilir. Telesiyej istasyonun karşısında orman içine giren yollar vardır. Bunlardan ilerleyerek Çobankaya deresine ve dere üzerindeki şelalelere varabilirsiniz.

Bakacak : Çobankaya'dan devam ederseniz Bakacak denen noktaya varacaksınız. Buradan bütün Bursa'yı kuşbakışı seyredebilirsiniz.

Keşiş'in Evi : Oteller mevkisinden baktığınızda, karşıki yüksek tepede gördüğünüz kulübe Keşin Evi olarak adlandırılır. Bu tepe esas zirveden 50 mt kadar daha alçaktır. Buraya ulaşmak için iki yol vardır. Birincisi volfram madenine varıp oradan dik bir yokuşu tırmanarak Uludağ Platosu üzerinden, diğeri de Beden Terbiyesi tesislerinin arkasındaki tepeye tırmanarak kuşaklıkaya sırtından nispeten daha az eğimli bir yolla ama daha uzun bir rotadır. keşişin evine vardığınızda çok güzel bir manzara sizi bekliyor.

Göller : Volfram madeni üzerinden, dik bir yokuşla Uludağ Platosu'na varırsınız. Otellerden baktığınızda Keşişin Evi'nin sol tarafında dik bir uçurum görürsünüz. Arkasının dümdüz bir plato olduğu anlaşılmaz. Bu düzlükten hemen hemen düz bir yürüyüşle önce Rasat tepelerine, ardından sağa giden bir yolla ana zirveye veya düz devam ederek göllere varabilirsiniz. Sadece gidiş iyi bir yürüyüşle 4 saat civarı olduğu için sabah erken çokmanızı tavsiye edriz.
Dikkat: Bu yolculuk uzun ve hava şarlarına göre tehlikeli olabilir. Aniden bastıran sis yolunuzu kaybetmenize sebep olabilir. İlk gidişinizse muhakkak yöreyi iyi bilen bir rehber eşliğinde yola çıkın.

Uludağ çıkılması kolay bir dağdır ancak ülkemizdeki en tahlikeli dağ olduğunu belirtelim. Ani sis ve yükseklerdeki kuvvetli rüzgar uçurum kenarlarında tehlike yaratabilir. Bunun dışında ilkbahar ve son baharda şiddetli ve birkaç gün süren yağmurlarla karşılabilirsiniz.

 
 
1 / 35
2 / 35
3 / 35
4 / 35
5 / 35
6 / 35
7 / 35
8 / 35
9 / 35
10 / 35
11 / 35
12 / 35
13 / 35
14 / 35
15 / 35
16 / 35
17 / 35
18 / 35
19 / 35
20 / 35
21 / 35
22 / 35
23 / 35
24 / 35
25 / 35
26 / 35
27 / 35
28 / 35
29 / 35
30 / 35
31 / 35
32 / 35
33 / 35
34 / 35
35 / 35

 

Yol Tarifi / Nasıl Gidilir

Özel araçlagidenler için : Bursa'dan İzmir istikametine doğru giderek Çekirge semtine gelin. Çekirge meydanından Uludağ tabelalarını takip edin.
Genel ulaşım : Bursa Teferrüç semtinden teleferik ile Sarıalan mevkine çıkabilirsiniz.
Ayrıca Heykel'den dolmuşlar Otellere çıkmakta.


 



 
Uludağ civarındaki konaklama tesisleri
(Yayla, dere vb. yerler için en yakın yerdeki oteller listelenmiştir)
 
 
Uludağ için hava tahmini (7 günlük)
(Yayla, dere vb. yerler için en yakın yerin hava durumu verilmiştir)
 
 


burası neresi?









en güzel fotoğraflar








İpuçları



Nasıl malzeme seçmelisiniz

Hangi yiyecekleri tercih etmelisiniz

Korku duyabileceğiniz şeyler

Gerçekten tehlike oluşturanlar

Diğer dikkat edilmesi gerekenler




Videolar

Gezi, doğa ve adrenalin sporları ile ilgili derlediğimiz videolar



Neuschwanstein Şatosu - Almanya





Şef Seattle'ın cevabı



Bu konuşma 1854'de Kızılderili Şef Seattle tarafından halkının topraklarını satması istenmesi üzerine bir cevap olarak yazılmıştır. Bu konuşma Washington'da muhafaza edilmiş ve Amerikan Expo 74'de sunulmuştur.
Son zamanlarda UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı) tarafından yayınlanıp, çevre üzerine şimdiye dek yapılmış en güzel ve en içten anlatım olarak tanımlanmıştır.

Videolar    Bize ulaşın    Üyelik    Hakkımızda

© 1999 Gezi Notları